Holandský investor postaví neďaleko Humenného zábavný park

20.11.2007 Humenné

Humenné 20. novembra (TASR) - Tematický zábavný park Vtáčie údolie plánuje v blízkosti Humenného vystavať na ploche 450 hektárov holandská spoločnosť Darc Leisure.
Projekt s celkovými nákladmi 100 až 125 miliónov eur vznikne v rámci verejno-súkromného partnerstva. \"Prešovský samosprávy kraj (PSK) ako zástupca verejného sektora v spomínanom projekte poskytne pozemky, zabezpečí potrebnú infraštruktúru a inú pomoc, \" uviedla dnes pre TASR hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková. Dodala, že holandská spoločnosť vyvinie adekvátny koncept cestového ruchu a zabezpečí financovanie projektu, výstavbu a stavebný dozor, riadenie a manažment, priame aj nepriame zamestnávanie, vnútorné školenie a výučbu zamestnancov.
S výstavbou parku začne investor v máji budúceho roka a o rok neskôr - pri príležitosti zavedenia eura na Slovensku - by mala byť otvorená prvá časť zábavného parku.
S výnimkou Disneylandu v Paríži bude projekt Vtáčie územie jedinečný v celej Európe. Hlavnou atrakciou budú tri stredne veľké zábavné parky s rôznou tematikou, založené na grandióznosti a bohatej histórii Slovenska. Chýbať nebudú športové areály vrátane golfového ihriska a lyžiarskeho svahu, ani stajne, jazdecký klub a zvierací park.
Darc Leisure a jej zakladatelia majú dlhoročné skúsenosti v podnikaní vo sfére cestovného ruchu a zábavy. Sú držiteľmi \"APPLAUSE AWARD\" za najlepší tematický park na svete.
 

Vyberte región